رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: در سيل هاي دو سال اخير اگر برنامه ريزي دقيق و فرماندهي مداومي در وزارت بهداشت وجود نداشت ، تعداد كشته شدگان اين حوادث در كشور بسيار بيشتر از ما شاهد بوديم ” به گزارش مجله زنده خبري ، دكتر پيرحسين كوليوند در مراسم افتتاحيه دوازدهمين كنفرانس ملي فرماندهي و …
دكتر كوليوند: طرح شهيد سليماني در دنيا بي نظير است https://livemag.ir/2021/01/دكتر-كوليوند-طرح-شهيد-سليماني-در-دنيا-ب/ https://livemag.ir/2021/01/دكتر-كوليوند-طرح-شهيد-سليماني-در-دنيا-ب/#respond مجله زنده خبري Wed, 27 Jan 2021 03:02:30 0000 حوادث و رويدادها https://livemag.ir/2021/01/دكتر-كوليوند-طرح-شهيد-سليماني-در-دنيا-ب/ رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: در سيل هاي دو سال اخير اگر برنامه ريزي دقيق و فرماندهي مداومي در وزارت بهداشت وجود نداشت ، تعداد كشته شدگان اين حوادث در كشور بسيار بيشتر از ما شاهد بوديم ” به گزارش مجله زنده خبري ، دكتر پيرحسين كوليوند در مراسم افتتاحيه دوازدهمين كنفرانس ملي فرماندهي و …
رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: در سيل هاي دو سال اخير اگر برنامه ريزي دقيق و فرماندهي مداومي در وزارت بهداشت وجود نداشت ، تعداد كشته شدگان اين حوادث در كشور بسيار بيشتر از ما شاهد بوديم ”
به گزارش مجله زنده خبري ، دكتر پيرحسين كوليوند در مراسم افتتاحيه دوازدهمين كنفرانس ملي فرماندهي و كنترل كه در سالن آمفي تئاتر دانشگاه فني مالك اشتر برگزار شد ، گفت: “يكي از دلايل موفقيت وزارت سلامت در بحران هاي گذشته اطلاعات هماهنگ بود. اطلاعات از دستگاه هاي ديگر به اشتراك گذاشته شد.
وي افزود: اغلب اوقات ، كوته بيني يا ناآگاهي باعث مي شود كه ما نتوانيم هرگونه اطلاعات را با يكديگر در ميان بگذاريم و خدمات ارائه شده شايسته افراد يا دستگاه هاي ارائه دهنده خدمات نيستند. عواقب بعدي سيل ، يعني بيماري هاي عفوني.
عملكرد مجاز وزارت بهداشت در حوادث گذشته و ثبت ركورد جهاني
رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: در حوادث مختلف كشور مانند حادثه پلاسكو ، ريزش معدن يورت گلستان و زلزله كرمانشاه ، كار وزارت بهداشت قابل قبول است. پس از زلزله كرمانشاه ، من 7 اقدام را به عنوان بهترين اقدامات در جهان اعلام كردم و ركورد سازمان بهداشت جهاني را ثبت كردم و گفتم اگر كشوري اين اقدامات را انجام داده است ، به ما بگوييد كشور دوم شويم.
دكتر كوليوند گفت: زلزله كرمانشاه شاهد همكاري ، همدلي و همدلي همه دستگاه ها بود. براي انتقال مجروحان هر 5 دقيقه يك پرواز هلي كوپتر داشتيم. در كمتر از 20 ساعت 7350 مجروح به بيمارستانهاي كرمانشاه ، همدان ، هورام آباد ، تهران ، كرج و اصفهان اعزام شدند و بيش از 100 عضو پيوند شدند كه همگي موفق بودند.
داستان نقل مكان دانشجويان ايراني از ووهان و مشكلات آن
وي گفت: در ژانويه سال گذشته ، همه ما در ووهان چين شاهد بيماري عروق بيماري كرونا قلب بوديم كه بسيار گسترده و فاني است و هيچكس از اين بيماري اطلاعي نداشت و ما از روزهاي اول اين بيماري در جلسات وزارت بهداشت ، كميسيون ها و مقامات مختلف شناسايي شد و در همان روزها بارها اعلام شد كه ورود اين ويروس ناخوشايند به كشور اجتناب ناپذير است.
رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: سيستم بهداشتي كشور قبل از ورود ويروس به كشور سال گذشته به طور منظم كشور را رصد مي كرد و در بخش اورژانس نيز وضعيت بيماري هاي جهان را رصد مي كرديم. در فوريه سال گذشته ، ما تعدادي از دانشجويان ايراني را كه به دليل اعلام حكومت نظامي در چين در چين بودند ، به ايران بازگردانديم.
دكتر كوليوند گفت: وقتي تصميم گرفتيم دانشجويان ايراني را به ووهان در كشور منتقل كنيم ، هيچ دستگاهي با ما همكاري نكرد و ما تنها بوديم. ما حتي هتلي را كه مي خواستيم براي آن 5 برابر قيمت اجاره كنيم ارائه داديم ، اما هيچ كس به ما كمك نكرد و حتي برخي از كارمندان شهريار صاحب هتل را تهديد كردند كه اگر در اين هتل دانشجو بمانيد ، به اين معني است كه تاج شهريار را مي خواهيد و هتلدار پشيمان شد كه سرانجام دادستان به ما در استفاده از مكان كمك كرد.
وي افزود: وقتي دانشجويان را به ايران برديم ، صاحب هتل و مأموران هتل رفتند و اصلاً اقامت نكردند. در اين شرايط ، ما از يكي از همكاراني كه در سفرهاي حج به ما كمك كردند درخواست هتلداري كرديم و 24 پرسنل اورژانس ، به عنوان عوامل هتل ، كار در هتل ، بهداشت و درمان را انجام دادند و خوشبختانه همه دانش آموزان گواهي بهداشت خود را دريافت كردند. آنها آلوده نشده بود.
اولين روزهاي فوران تاج در كوم
رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: وقتي كرونا در كوم كشف شد ، من اولين شخصي بودم كه از وزارت بهداشت به كوم سفر كردم. ما دو بيمارستان را به عنوان سايت اصلي ارجاع انتخاب كرديم. پروتكل هاي درماني قبل از ورود كرونا به كشور تهيه شده و تيم هاي متخصص و متخصص به طور منظم اين پروتكل ها را تا به امروز به روز مي كنند و اكنون ما تجربه بسيار خوبي در كار با كرونا كسب كرده ايم.
دكتر كوليوند گفت: “وقتي تاج رسيد ، افرادي كه رنگ و هنر جبهه ، جنگ ، شهادت و فداكاري را بو مي كردند ، براي مقابله با تاج كار كردند ، اما برخي عقب نشيني كردند.” مردم مي ترسيدند و حتي افرادي كه آگاه بودند مي ترسيدند. ما از همراهان بيمار خواستيم كه بيمارستان را ترك كنند اما آنها به جاي اينكه ما را همراهي كنند ، به ما فحش و فحش دادند اما ما اصلا ناراحت نبوديم.
انتخاب تيم هاي ويژه براي عمليات آموزش اضطراري در كشورهاي مديترانه شرقي
وي ادامه داد: تيم هاي عمليات ويژه در بخش اورژانس پس از زلزله در كرمانشاه تشكيل شدند و سال گذشته در جلسه وزيران بهداشت از منطقه مديترانه شرقي براي آموزش تيم هاي اورژانس در كشورهاي عضو منطقه توسط سازمان بهداشت جهاني انتخاب شدند. اين تيم ها براي مقابله با حوادثي مانند بيولوژيكي ، شيميايي و ميكروبي و همچنين بيماري كرونا آماده بودند و ما آمبولانس هاي ويژه اي را براي آنها انتخاب كرديم ، بنابراين ادامه ماموريت هاي پزشكي اضطراري و مراقبت از بيماران مبتلا به سكته هاي قلبي ، مغزي و قاچاق و غير حوادث قاچاق نقض نخواهد شد.
در طول كرونا ، وقفه اضطراري كاهش يافت
رئيس سازمان اورژانس در كشور تأكيد كرد: “وقتي تاج وارد كشور شد ، ما نمي توانستيم نيروهاي جديدي استخدام كنيم و آنها را براي مدت بسيار كوتاهي آموزش دهيم ، اما در اين شرايط مجبور شديم ساعت كاري نيروهاي اورژانس و آنها را افزايش دهيم. استراحت كاهش مي يابد “ساعت كاري آنها از 24-48 به 12-24 ساعت تغيير كرده است ، يعني آنها 24 ساعت كار كرده و 12 ساعت استراحت كرده اند و ظرفيت ما براي منابع انساني چند برابر شده است. در چند سال گذشته تعداد آمبولانس هاي كشور افزايش يافته است از 2400 تا 5700 كه 10٪ آن مربوط به حوادث شيميايي ، ميكروبي ، تروريستي و انفجاري است كه در اين صورت مقصد كرونا بود.
وجود فرماندهي هماهنگ در وزارت بهداشت
دكتر كوليوند تأكيد كرد: يكي از ويژگي هاي اقدامات وزارت بهداشت عليه كرونا تشكيل يك فرماندهي منسجم بود. وقتي خبر ورود كرونا اعلام شد ، ستاد وزارت بهداشت به فرماندهي دكتر نمكي وزير بهداشت تشكيل شد و كميسيون هاي مختلفي از جمله بهداشت ، درمان ، آموزش ، اطلاع رساني و پشتيباني تشكيل شد.
از تهيه ماسك در كشور رنج مي برد
وي خاطرنشان كرد: اين ماسك كه امروزه به راحتي براي همه قابل دسترسي است ، سال گذشته در همان روزهايي كه مي خواستيم آن را از كشورهاي مختلف به ايران وارد كنيم ، متوقف شد و حتي محموله اي از كيت هاي تشخيصي از سازمان بهداشت جهاني به اين كشور ارسال شد. ايران “به آنها گفته شد كه اجازه ورود به كشور را ندارند. همكاران وزارت دفاع شروع به توليد ماسك و لباس محافظ N95 كردند و آنها را بصورت شبانه روزي توليد مي كردند تا ما در اسرع وقت به نيروهاي بيمارستان برسيم. قاچاقچيان همه چيز را جمع كردند .كه يك ماسك در بازار بود ، جايي كه نيروهاي مسلح ، به ويژه سپاه پاسداران ، كمك زيادي به ما كردند و ما خوشحاليم كه امروز يك ماسك سه لايه با قيمت پايين در دسترس مردم است ، در حالي كه قيمت آن چندين برابر است .
ولي فقيه الگويي جهاني براي پايبندي به پروتكل ها است
رئيس سازمان اورژانس كشور گفت: در مديريت تاج و حمايت مردم تصميم به تعطيلي مدارس ، دانشگاه ها و مراكز فرهنگي ، هنري و مذهبي گرفته شد و مهمتر از همه ، چشم انداز رهبر معظم انقلاب اين بود كه پروتكل هاي نظارت. كه يك مدل جهاني بوده و هستند. “اولين سخنراني هاي رهبر معظم انقلاب حاوي ديدگاه هاي بسيار تخصصي ، عملياتي ، دور انديشي و چشم انداز بود و آنها خود اولين كساني بودند كه پروتكل ها را دنبال كردند و معتقدند هرچه دستگاه تخصصي اعلام شود بايد رعايت شود.
موفقيت هاي پروژه شهيد سليماني
دكتر كوليوند با اشاره به اجراي طرح شهيد سليماني در گام چهارم بسيج ملي عليه كرونا در كشور ، افزود: در اين طرح قصد داريم ميزان مرگ و مير بيماران 10٪ و تعداد بيماران بستري با 30 بيمار را كاهش دهيم. ٪ تحريم ها ، توانايي هاي ما افزايش يافته و استراتژي هايي كه تعريف شده بود ، ما مجبور بوديم در مراحل اوليه بيماران را شناسايي كنيم و سه تيم پشتيباني ، نظارت و مراقبت تشكيل شد و خوشبختانه امروز مي بينيم كه مرگ و مير بيماران چشمگير و فراتر از انتظار است. اين طرح در جهان بي نظير است و مي توان آن را الگويي موفق در جهان دانست. اما در آلمان با همه امكانات ، منابع و تجهيزات ، روزانه 1200 بيمار جان خود را از دست مي دهند ، تنها تفاوت ما با آنها وجود فرماندهي منسجم و نيروي كار فداكار و مذهبي است.
وي تأكيد كرد: در طرح شهيد سليماني 140 هزار تخت هتل ، مهمانسرا و خوابگاه شيك و مجهز در كشور آماده شده است و شاخص هاي وي در زمينه بهداشت و درمان بسيار ناچيز است. به عنوان مثال هتل لاله در تهران آماده است تا تختخواب هاي خود را بسازد. هر شب 70،000 تن به بخش بهداشت بدهيد و همه به ميدان مي آيند و كمك مي كنند.
لزوم افزايش آموزش و آگاهي در مديريت بحران
رئيس سازمان اورژانس كشور خاطرنشان كرد: اسناد بالادستي ، به ويژه سياست هاي ارتباطي رهبر معظم انقلاب در زمينه مديريت بحران ، بر تقويت آموزش ، آگاهي و فرهنگ ايمني در بين مسئولان و مردم تأكيد دارد و از همه مهمتر ، تقويت تحقيقات و اقدامات براي كاهش بحران است. در اين سياست ها كنترل و حاكميت ذكر شده است و ما بايد از تمام توانايي هاي مديريت بحران دولتي و غير دولتي استفاده كنيم.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان براي شرايط اضطراري در كشور ، وي افزود: در بحران هاي نوظهور ، اگر همت ، همدلي و همكاري وجود نداشته باشد ، قطعاً موفقيت خاصي حاصل نخواهد شد. فرمان و كنترل چند مرحله بالاتر از كنترل است و در عمليات نمايش داده مي شود. ما حوادث مختلفي از جمله دفاع مقدس و بلاياي طبيعي و غير طبيعي را در كشور تجربه كرده ايم و وقتي حادثه اي رخ داد ، برنامه ريزي و اقدام را شروع كرديم و بيشتر در مرحله پاسخ بوديم و در مرحله پيشگيري در كشور كار كمتري انجام شد. يكي از اصلي ترين اشكالات
انتهاي پيام